Top 10 jocuri Android 2017

Am realizat acest top 10 jocuri Android 2017 bazat pe o serie de titluri ultra cunoscute ce se bucură de o popularitate foarte mare în rândul pasionaţilor şi care îşi au originile în cadrul unor jocuri devenite emblematice delaungul ultimilor ani. Acest clasament de jocuri are la baza propriile mele preferinţe fiind deci o catalogare ce poate fi considerată subiectivă pe bună dreptate,  însă presimt că există destul de mulţi cititori care  vor fi cel puţin parţial de acord cu mine în această privinţa selecţiei pe care urmează să v-o prezint. Să începem aşadar:

  1. Need For Speed: Most wanted pentru Android

Începând cu primul joc al seriei şi anume Need For Speed sau NFS pe scurt apărut în anul 1995, destinat vechilor PC-uri care rulau MS-DOS sau Windows 95, compania EA Sports lansează una dintre cele mai tari francize de jocuri video din istorie, o franciză care dealungul timpului creşte vertiginos în popularitate întocmai unui bulgare de zăpada ce se rostogoleşte continu la vale.

Dintre toate titlurile seriei Need for Speed Most Wanted este jocul pe care pot spune că l-am dus la capăt de cele mai multe ori în varianta PC astfel că, în momentul în care acesta a devenit disponibil în PlayStore l-am instalat imediat pentru a-l testa. Diferenţele sunt destul de mari între varianta Android şi cel pentru PC însă factorul comun şi anume plăcerea de a juca se ridică la cotele aşteptate.

Prima impresie este oferită de grafica cu adevărat superbă completată perfect de un soundtrack de excepţie care crează atmosfera perfectă pentru o cursă nebună cu maşini modificate super rapide. Aşa cum reiese clar din titlu misiunea voastră în cadrul jocului este aceea de a devenii cel mai celebru (most wanted) pilot urmărit de poliţie prin participarea în cadrul unor curse ilegale de stradă organizate în diverse locuri. Pentru a devenii the most wanted trebuie să câştigaţi o serie de întreceri de genul unul contra unul, în cadrul unor curse organizate împotriva a zece dintre cei mai talentaţi piloti şi care se bucură déjà de un renume. NFS: Most Wanted pentru Android oferă clipe pline de suspans în cadrul multor curse nebune pe străzi pline, cu poliţia mereu pe urme, încercând să eviţi capcanele întinse. Parcurgerea diferitelor provocări din cadrul jocului este împărţită pe clase diferete de maşini astfel că puteţi alege din următoarele categorii: SUV-uri, maşini sport, exotice sau American muscle. Cu peste 5.000.000 de instalări la activ NFS Most Wanted este unul dintre jocurile de curse pe care nu trebuie să-l rataţi.

 

  1. Colin McRae Rally Android

Rămânem în zona dedicată jocurilor de curse cu maşini şi vorbim despre un alt tiltu emblematic  care prin simplitatea şi caracteristicile sale unicat se mulează perfect platformei mobile Android reuşind să încânte şi astăzi la peste 17 ani de la lansarea sa iniţială pe PlayStation 2 si PC.  Sursă de inspiraţie pentru stage-urile din cadrul jocului o reprezintă Campionatul Mondial de Raliuri din anul 2000, iar personajul principal îl are drept protagonist pe regretatul pilot Colin McRae, care de altfel a şi participat la realizarea jocului fiind consultat de către compania dezvoltatoare Codemasters pe partea tehnică în ceea ce priveşte redarea unui sentiment de comportament cât mai real pentru maşinile din cadrul jocului.

Varianta de Andoid propune 3 moduri diferite ce pot fi selectat,e însă cel mai probabil, Championship-ul va fi alegerea voastră din start întrucât oferă nu mai puţin de 8 raliuri la care să luaţi parte, raliuri ce se vor desfăşura în diverse regiunii ale Greciei, Corsicăi şi Australiei . Pentru început singura maşină cu care puteţi concura este Ford Focus ST însă pe măsură ce reusiţi să promovaţi în clasament,  Subaru WRX STi, Mitsubishi Evo VI si Lancia Stratos vor deveni de asemeni selectabile. In varianta mobilă jocul arata impecabil din punct de vedere al graficii, iar noul update a rezolvat problema legată de lag-ul resimţit în cadrul unor anumite sectiuni de joc, însă cea mai importantă moştenire din era PlayStation 2 o reprezintă mecanica jocului, în ce priveşte raspunsul prompt al maşinii la controlul utilizatorului.

 

  1. Rush Rally 2

Rush Rally 2 este ultimul titlu din cadrul secţiuniii topului nostru dedicată jocurilor cu masini despre care vorbim astăzi şi încep aşadar prin a vă informa că de această dată vorbim de un joc independent(indie game) însă foarte apreciat şi destul de complet, un joc creat de o echipa de numai cativa oameni. Din motive lesne de înteles maşinile disponibile nu poartă brand-uri renumite însă privind formele acestora cu siguranţă veţi regăsii cateva dintre cele mai cunoscute in lumea reală. Un aspect foarte important cu privire la Rush Rally 2 şi care de altfel m-a determinat să-i fac loc în cadrului acestui top, îl reprezintă posibilitatea oferită utilizatorului de a-şi customiza maşina în funcţie de terenul pe care urmează să-l parcurgă, şi credeţi-mă acest lucru atârnă destul de greu în cadrul cursei. Un alt aspect important pentru mine este dat de faptul că jocul încearcă să insufle un feeling de realitate prin prisma faptului că maşina voastra poate suferii avarii în urma ieşirilor în décor, lucru care îi va modifica comportamentul, însă aceste avarii pot fi reparate cu condiţia încadrării în timpul alocat între 2 curse consecutive. Pentru a progresa în cadrul modului Championship e nevoie să vă clasaţi pe una din primele 3 poziţii, iar asta aduce cu sine deblocarea de noi maşini şi noi regiuni.  Jocul mai include printre altele şi un mod denumit RallyCross unde competiţia are loc în prezenţa multor altor maşini astfel că tamponările pot survenii cu uşurinţă de această data, fapt ce poate duce la avarii considerabile ce vă pot scoate din cursă. În încheiere vorbim despre modul skill, un mod ce presupune o serie de provocări care mai de care mai nebune gen evitarea unor rachete ce sunt trase însre voi, colectarea de monezi de aur, un lucru intalnit de obicei în cadrul jocurilor de platforma precum şi multe altele pe care vă invit să le descoperiţi şi singuri instalându-vă jocul.

 

  1. Rayman Fiesta Run

Rayman Fiesta run este un joc publicat de Ubisoft destinat special telefoanelor mobile si tabletelor, un joc care ne surpinde extrem de plăcut din punct de vedere visual prin intermediul unei grafici cu tonuri puternice vii  şi pline de culoare la care adaugăm succesul portat al unei francize de success al carei punct de pornire are la rândui o vechime ce porneste de pe la jumatatea anilor 90. Fiesta Run nu are un story propriu zis pe care utilizatorul trebuie să-l urmărească sau să-l desluşeaşcă astfel că misiunea principală o constituie colectarea unui anumit număr de licurici în cadrul fiecărui nivel în timp ce alergaţi, iar odată ce aţi reuşit să îi adunaţi pe toţi, un spiridus de culoare albastră ce era tinut captiv într-o cuşcă din motive necunoscute nouă, va fi astfel eliberat, iar eliberarea acestuia aduce cu sine deblocarea altor stage-uri din cadrul jocului. În cazul în care nu sunteţi familiarizat cu tilturile recente din seria Rayman această prezentare succintă facută jocului în cadrul prezentului articol nu poate exprima decât într-o masură infimă valoarea acestuia aşa că, vă invit să vizionaţi înregistrarea video de mai jos care surprinde în detaliu toate aspectele ce ţin de felul în care Rayman Fiesta Run se comport.

 

  1. Super Mario Run

Super Mario Run este titlul de debut al celor de la Nintendo pe piaţa jocurilor pentru dispozitivele mobile mobile, joc lansat către sfarşitul anului trecut şi care încă se află pe un loc fruntaş în topul descărcărilor din PlayStore. Super Mario Run vine să revoluţioneze oarecum genul jocurilor de alergat prin folosirea la maxim a conceptului de Inteligenţă artificială în genere modul în care a fost programat astfel încât să detecteze tipul obstacolului ce se afla în calea super eroului Mario, astfel încât acesta din urmă să actioneze în modul cel mai potrivit, la acţionarea touch-ului de către utilizator, fie prin executarrea unei sărituri peste obstacol, prindere de perete, slide sau saritură de tip atac folosită în special împotriva oponentilor. Jocul dispune de 3 moduri diferite interconectate între ele prin posibilitatea folosiri item-urilor obţinute pe parcurs. Modul story este în fapt o reiterare a genului jocurilor clasice de platformă transfigurat prin simplificare într-un joc de alergat în care utilizatorului îi revine în principiu apasarea unui singur punct pe ecran pentru a determina o acţiune din partea personajului. Misiunea modului story o reprezintă aşa cum era de aşteptat salvarea Printesei Peach din ghearele monstrui Bowser un lait motiv reluat perfect si de această dată în cadrul francizei. Întrucât vorbim totuşi de anul 2017 Super Mario Run vine să ne încânte şi cu posibilitatea tranşării online a unor întreceri între diferiţi utilizatori, întreceri ce presupun parcurgerea nivelelor într-un anumit interval de timp însă punctajul acordat fiecărui participant este sporit de felul în care Super Mario reuşeşte să bifeze la capitolul impresie artistică prin efectuarea diferitelor cascadorii în momentul săriturilor peste obstacole. Cu toate că nu puţine au fost vocile care au adus reproşuri în ceea ce priveşte preţul considerat ridicat (10 dolari), opinia mea personală este că îşi merită fiecare cent în parte.

 

  1. Subway Surfers: Barcelona

Subway Surfers este un joc de alergat fără sfârşit (endless runner) care se menţine pe primele poziţii în topul descărcărilor din PlayStore încă de la data lansării primei versiuni din luna mai 2012. Cu toate că nu aduce mai nimic în plus acestei tipologii care a debutat odată cu lansarea Temple Run, Subway Surfers a adunat până în prezent peste 100.000.000 de download-uri,  în special în randul copiilor cu vârste între 7 şi 16 ani ceea ce este oarecum de înţeles ţinând cont de faptul că personajele principale din cadrul jocului se încadrează exact în aceeaşi categorie de vârstă. Considerat de unii simplist prin prisma acţiunii, jocul continua să atragă noi fani în fiecare zi şi asta datorită în special update-urilor si add-onurilor care au loc în decursul fiecărei luni.

Cea mai nouă versiune (Barcelona) are ca şi loc de desfăşurare a acţiunii, renumitul oraş din Spania aşadar mici artişti urbani pasionaţii de grafiti pornesc într-o nouă aventură plină de suspans pe tarâmul toreadorilor. Titlu induce oarecum în eroare întrucât ne-am aştepta ca faptele să se petreacă într-o staţie sau la depoul pentru metrouri, în schimb toată nebunia are loc la depoul pentru trenuri şi pe calea ferată. Intriga este redată sub forma unei scurte animaţii video unde eroi voştri sunt suprinşi în timp ce pictează cu spray-uri de grafiti vagoanele trenurilor, de către poliţistul de serviciu care patrula împreună cu câinele său.

Sfârşitul animaţiei reprezintă tot odată tranziţia către începul jocului, astfel că, de acum  vă revine responsabilitatea de a vă ghida personajul  ales astfel încât acesta să nu fie prins de poliţist şi depăşească în acelaşi timp toate obstacole din cale, fie sărind peste ele, fie alunecând pe sub acestea, fie schimbând sensul de alergare stânga dreapta, adunând totodată cât mai multe monezi de aur precum şi alte item-uri ce vă pot oferii diverse power-up-uri. Monezile pot fi folosite în cadrul shop-ului pentru a vă cumpărare diverse costumaţii sau alte tipuri de personaje precum şi pentru a vă procură unele dintre power-up-uri.

Întrucât jocul nu are un sfârşit propriu zis planşele repetându-se cu regularitate, faptul că de fiecare dată se primesc misiuni noi de îndeplinit, ţine sentimentul de plictiseală la distanţă.

 

  1. Minecraft: Pocket edition

Minecraft este un titlu care pur şi simplu nu putea lipsi din cadrul acestui top, ţinând cont de succesul colosal de care se bucură în variantele destinate consolelor si PC-ului, un joc inovativ ce se conturează în jurul ideii de exploatare a diverselor tipuri de zăcăminte disponibile în sol, zăcăminte ce pot fi folosite pentru a construi o întreagă lume virtuală cu tot ce ţine pornind de la simple cărămizi pentru construit fortăreţe până la arme,  armuri, unelete, decoraţiuni, şi tot ce altceva vă mai trece prin minte. Fiecare item pe care doriţi să-l realizaţi se face după propria reţetă prin mixarea diverselor tipuri de asa numite zăcăminte pe care le-aţi dobândit. Versiunea Pocket Edition are 2 moduri de joc disponibile, Survival si Creative. Modul Creative după cum indică şi numele vă pune la dispoziţie în cantităţii nelimitate toate resursele de care aveţi nevoie pentru a putea construi aproaoe orice doriţi, în schimb modul Survival situat la polul opus, vă pune în faţa situaţiei în care trebuie să extrageţi singuri resursele, sa le combinaţi pentru a obţine diversele tipuri de blocuri de caramizi necesare construcţiilor însă întrucât vorbim de supravieţuire această implică şi necesitatea de a vă apăra împotriva monştrilor care noapte vin să îşi cam facă de cap prin ograda voastră, aşadar nu lăsaţi realizarea armelor pe ultimul plan.

 

  1. Pokemon Go

Pokemon Go, un joc lansat pe la jumătatea lui 2016, a devenit rapid unul dintre cele mai bune jocuri de Android care au fost lansate vreodată pentru această platformă, asta dacă e să ne luam după numărul astronomic de descărcări din PlayStore, la care adăugăm întreagă isterie ce s-a creat în jurul său întrucât la apogeul său auzeai de Pokemon Go peste tot: la radio, la tv, în ziare, pe facebook, sau chiar pe stradă.

Probabil succesul se datorează faptului că vorbim de un joc ce implică realitatea în care trăim cu toţii astfel că utilizatorul aleargă după pokemoni pe străzi, prin parcuri, prin păduri, pe la metrou şi aşa mai departe folosindu-şi GPS –ul, hărţile din cadrul jocului fiind în fapt o reprezentare a străzilor şi locaţiilor din lumea reală.  Nu intru în detalii întrucât despre Pokemon Go s-a tot vorbit în ultima vreme, însă vă invit să aruncaţi o privire videoclipului de mai jos în cazul în care până la momentul de faţă nu aţi avut curiozitatea să încercaţi acest joc.

 

  1. Candy Crush Saga

Candy Crush, cum ar putea lipsi Candy crush din topul nostru, ţinând cont că încă se situează în fruntea celor mai populare aplicaţii de Android, iar asta se întâmplă chiar şi acum, la 5 ani distanţă de la lansarea sa. În primile 3 luni de la debut , jocul a adus încasări de aproape 500.000.000 de dolari dezvoltatorului aşadar nici nu imi pot imagina cât s-a adunat în contul lor cei aproape 5 ani. Sincer nu înţeleg care este reţeta succesului de care se bucură acest joc întrucât nu vorbim de nimic complicat în cazul său, însă se pare că tocmai simplitatea sa frumos colorată precum şi faptul că fiecare nivel de joc încearcă să aducă să zic aşa, un obiectiv nou de realizat cum ar fi, completarea tuturor permutarilor într-un interval prestabilit de timp, atingerea unui scor minim, mixarea anumitor elemente, crearea de super candy şi detonarea lor şi lista continuă întrucât vorbim de aproximativ 3000 de nivele de joc.

 

  1. Leps World 2

Pentru final am păstrat un joc despre care mulţi dintre voi poate nu aţi auzit, este vorba despre Leps World 2 un titlu cu peste 100.000.000 de descărcări, ce are ca sursă de inspiraţie seria de jocuri  de platformă cu Super Mario, însă despre care putem spune cu certitudine că nu reprezintă doar o simplă clonă, iar dacă îl testaţi o să înţelegeţi destul de rapid motivul. Leps World 2 este un titlu ce trasează un clar şi anume recuperarea aurului furat de către un vrajitor malefic precum şi eliberarea unui intreg sat de spiridusi care sunt de asemeni prizonieri ai vrăjiroului. Acţiunea se desfăşoară pe parcursul a 80 de niveluri de joc situate în lumi diferite pe care eroul vostru, un spiridus verde aşa cum întâlnim în poveştile irlandeze trebuie să le străbată, porninând într-o misiune de salvare şi recuperare  care se dovedeşte extrem de periculoasă datorită nenumăratelor capcane ce îi sunt întinse în cale precum şi oponenţilor prezenţi la tot pasul care au ca singur scop anihilarea acestuia. La toate acestea adaugam o serie de confruntări cu diversi boss-i şi obţinem astfel unul dintre cele mai bune jocuri de platformă pentru Android în opinia mea. De remarcat grafica deosebit de placută şi efectele sonere ce se potrivesc perfect acesteia.