The Punisher – jocul meu favorit arcade

Punisher a aparut in anul 1993 destinat fiind initial jocurilor de tip arcade ce functionau pe baza de fise fiind creat si distribuit de catre binecunoscuta companie producatorare de jocuri video CAPCOM.

Personajul principal al jocului este de fapt eroul dintr-o serie de benzi desenate publicate de catre MARVEL COMICS in Statele Unite ale Americi, pe numele sau real Frank Castle un justitiar care lupta impotriva crimei organizate din orasul New York printr-o serie de metode si tactici neconventionale. In cadrul jocului un alt personaj imprumutat tot din seriile de benzi desenate mai exact din “S.H.I.E.L.D” pe numele sau Nick Fury isi face intrarea in stil mare, acesta fiind disponibil spre alegere atat in variata 1 Player cat si daca se opteaza pentru un joc la dublu.

The Punisher select screenThe Punisher devenit deja un clasic in cadrul categoriei de jocuri “bet’em’up” urmareste povestea celor 2 justitiari in lupta lor continua cu fortele rau famate ale New York-ului supuse conducatorului lor suprem si anume KingPin pe care de altfel il vor infrunta in ultima plansa. Pe parcurs insa, ve-ti avea de infruntat o intreaga armata de luptatori, cutitari, practicanti de arte martiale, roboti inarmati etc.

Suprizele nu vor lipsi sub nici o forma, iar de cele mai multe ori acestea sunt cate un big boss pe care ve-ti fii nevoit sa-l invingeti la sfarsitului fiecarui stage in parte. Anumite planse de joc aduc cu ele si posibilitatea de a face uz de diferite arme disponibile in mod normal doar adversarilor. De exemplu in momnetul in care elimini un adversar ce avea asupra sa, fie un cutit, fie un pistol, mitraliera, aruncator de flacari, bate de baseball, sabii katana sau orice alta arma, aceasta ramane pe jos si o poti colecta si folosi in folosul tau.Punisher1

Personajul are o serie de lovituri si combo-uri de lupta corp la corp pe care le puteti realiza prin combinarea miscarilor joystick-ului cu cele ale butoanelor de lovituri si sarituri. Pentru momentele deosebit de grele in care ecranul jocului este plin de inamici sau cand focul acestora nu mai poate fi evitat Punisher poate efectua o lovitura speciala dar care v-a consuma putin din bara ce indica viata ramasa, mult mai putin insa in comparatie cu incasarea unei rafale de gloante sau ceva asemanator.

O sa prezint mai jos cateva din loviturile speciale pe care le puteti intreprinde pe parcusul jocului:

The Punisher level 1 part 3

Rostogolire: doua miscari rapide ale joystickului in oricare dintre directiile dorite.

Aruncare de grenade: saritura si apasarea celor 2 butoane sarituri si lovitura in acelasi timp.

Saritura in cap: daca aveti un adversar in mana apasati butonul pentru saritura iar apoi tine-ti de joystick in jos si apasati butonul de lovitura.

Rotirea speciala: apasati cele 2 butoane saritura si lovitura in acelasi timp.

In afara de acestea mai sunt multe alte lovituri si diferite trick-uri pe care le puteti exersa si care fac din acest joc unul dintre cele mai bune de acest gen care au fost produse in era 2D.

The Punisher leve2_2

Din cate se pare jocul nu a avut parte de cel mai mare succes la lansare intrucat majoritatea fanilor era cuprinsa in frenezia jocurilor in genul “Street Fighter” sau “Mortal Kombat II”, insa trebuie doar sa ne gandim la cateva aspecte pentru a realiza imbunatatirile majore aduse de “The Punisher” la accea vreme. In comparatie cu “Double Dragon” sau “Final Fight” posibilitatea de a interactiona cu mediul inconjurator prin faptul ca poti folosi lucruri de pe strada in interesultau precum butoaiele in care sunt ascuse si difereite tipuri de mancaruri ce iti incarca linia de viata, cabina de telefon, tablouri in spatele carora sunt ascunse tot felul de bonusuri, poti sparge sau distruge scaune, mese, vaze, poti ridica obiecte pentru a le arunca in inamici si asa mai departe, fara a mai aduce in discutie multitudinea de lovituri combinate sau arme dispobinile, fac din acest joc un deschizator de drumuri si un model in acelasi timp in categoria sa, unde titluri precedente riscau sa devina plictisitoare prin repetarea acelorasi miscari in situatii diferite si imposibilitatea de a interactiona cu decorul sau mediul ambiant.

punisher 5

Foarte multi fani au redescoperit acest joc minunat prin intermediul emulatoarelor si se bucura de aceasta experienta clasica fie pe una din consolele moderne sau chiar PC.

De spus ar mai fii si faptul ca jocul a fost portat in anii 1994 – 1995 si pe console SEGA, insa cu ceva compromisuri din partea grafici si sunetului datorate resurselor hardware ceva mai limitate ale consolei, cateva scene au fost cenzurate, iar anumite elemente de fundal au devenit imposibil de distrus in varianta aceasta.

The Punishe continue screen

In continuare intrucat acesta este jocul meu preferat va las sa va delectati cu o serie de screenshoot-uri:

punisher8

punisher 7

punisher 10

kingpin2

gameover