Super Mario Kart – jocul clasic care uimeste si astazi

SuperMarioKart header

Super Mario Kart este cel de-al doilea joc din seria de jocuri Mario Kart,  aparut in anul 1992, devenind intr-un timp foarte scurt de la lansare, al treilea cel mai bine vandut joc pentru SNES din istorie, fiind republicat in 2009 si 2010 in varianta pentru consola virtuala Wii.

Jocul intruneste un total de 8 personaje, binecunoscute datorita seriilor anterioare fiecaruia fiindu-i atribuit cate un set aparte de abilitati unice.

Super Mario kart Start screen

Ecranul de inceput ofera posibilitatea alegeri intre mai multe modalitati de abordare si anume:  single player mode – in care veti concura improtriva personajelor controlate de catre calculator, pe parcursul mai multor curse din cadrul celor 3 cupe competitionale disponibile. In timpul jocului puteti colecta diverse itemu-ri ce va vor oferii posibilitatea de a rula cu viteza sporita sau va vor face mai agresivi la volan.

Cel de-al doilea mod de joc este: Time trial – o cursa contra cronometru de fapt.

super mario kart

Daca alegeti multiplayer veti putea opta din nou intre o varianta ce presupune intrecerea directa intre cei doi jucatori sau doi contra restul. Tot varianta multiplayer vine si cu optiunea: Batle mode – scopul principal fiind acela de a-i scoate din curse pe ceilalti prin utilizarea item-urilor disponibile din loc in loc pe circuit.

Daca e sa vorbim despre item-urile ce pot fi colectionate sau mai bine zis sa le numim power-ups asa cum apar ele denumite in joc, acestea sunt ascunse in blocurile galbene marcate cu “?” specifice jocurilor cu Mario, si ascund fie carcase de testoase Koopa ce pot fi aruncate catre ceilalti jucatori, fie coji de banane, etc. ce pot fi lasate in urma pentru a provoca derapajul karturile din spatele vostru.

Cel de-al treilea item este reprezentat de steluta invincibila care odata luata ofera pentru o scurta perioada de timp posibilitatea de a trece nevatamant printr-o ciocnire cu un alt kart anuland de asemenea si efectele de rotire fara control, produse de cojile de banane si carcasele testoase.

Pe pista de concurs sunt vizibile si o serie de randuri de banuri aurii care daca sunt luati, vor duce la o incrementare a vizei maxime a kartului, fiind de un real ajutor si in cazul coliziunilor evitandu-se astfel rotirile necontrolate, in shimbul unui banut. Monezile mai pot fi piedute si atunci cand iesiti de pe traseu sau daca ve-ti ramane blocati in cazul in care un alt concurent foloseste aceasta optiune impotriva voastra.

Unul dintre lucrurile care imi place foarte mult cand vine vorba de Super Mario Kart este dat de faptul ca puteti efectua drifturi controlate in viraje si un soi de “topaieli” foarte utile in viraje stranse, intrucat puteti intoarce in aer, iar in momentul in care kartul atinge pamantul va demara in viteza.

Sa nu uitam ca Super Mario Kart este primul joc din intreaga serie care ofera posibilitatea de a selecta ca personaje jucabile, altele in afara de Mario si Luigi. Personajele disponibile in afara celor doi sunt, dupa cum urmeaza: Yoshi, Printesa Peach, Bowser, Donkey Kong Jr. si Toad.

Puteti alege sa jucati in cadrul mai multor cupe in functie de capacitate cilindrica dorita fiecare avand la randui mai multe subplanse pe care trebuie sa le terminat in primi 4 pentru inceput pentru a va califica in mansa urmatoare.super mario kart split screen

.In timpul jocului pentru optiune 1 player ecranul este impartit in doua, partea de sus oferind o panorama din spatele kartului, lucru comun in general tuturor jocurilor de tip racing, in timp ce partea de jos a ecranului functioneaza ca o harta live pe care puteti urmarii clasamentul in timp real reprezentat prin personaje precum si succesiunea virajelor ce urmeaza.

La vremea sa jocul a facut furori in randul gamerilor , grafica impresionand in mod deosebit la acea data (1992) desi dupa standardele de astazi este cu mult depasita poate chiar si pentru un joc clasic . In shimb a adus atat de multe noutati daca e sa vorbim de seria dedicata jocurilor cu mario intrucat pentru vremurile respective s-a transformat curand intr-un best seller international.

Poate cel mai important lucru este mostenira lasata in urma, intrucat titlurile urmatoare din seria Mario Kart vor duce acest joc pe culmi mult mai inalte la care poate nici creatorii sa nu s-au gandit la momentul lansarii sale.

Este vorba despre Mario Kart 64 , Mario Kart Wii, Mario Kart Arcade GP 1 si 2, Mario Kart Double Dash, pe care le vom parcurge de asemenea in articole viitoare.

MarioPentru cei care nu au apucat sa se bucure de acest joc minunat, in copilarie nu uitati ca aveti intotdeauna la indemana varianta emulatoarelor SNES, sau pentru cei impatitimiti cum este si cazul in care ma aflu personal, inca se mai gasesc console clasice Nintendo SNES si jocuri pentru acestea fie prin targuri, fie pe diverse site-uri online, persoane cunoscute etc.

In sectiunea noastra de jocuri flash online gasiti o varianta de Mario kart care speram sa va bucure.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *