RetroBlox – o consola virtuala generala

RetroBlox este o consolă pe televizor care promite să ofere suport pentru toate tipurile de jocuri clasice, fie ca vorbim de titluri pentru Atari, Nes, SNES, MegaDrive PS1, Sega CD şi nu numai. Pachetul de opţiuni mai include şi suport pentru conectivitate online, o interfaţă prietenoasă şi modernă totodata precum şi un mod de emulare hybrid care să permită rularea de jocuri de pe casete ce au încorporate chip-uri grafice, aşa cum este cazul jocului SNES – Star Fox.

RetroBlox Incorporated, compania care doreşte să lanseze această consolă a dat de înteles că produsul final va oferii compatibilitate pentru orice joc retro care există. Pentru început consola va suporta posibilitatea rulării de jocuri precum cele de pe Atari 2600, NES, SNES, Sega Genesis, TurboGraphics-16, -în timp ce modulul de tip optical drive (CD-ROM) care va fi produs ulterior să permită rularea de jocuri dedicate PlayStation1, Sega CD dar şi Cd-uri normale pentru PC.

Unul dintre cele mai importante aspecte însă, îl reprezintă faptul că această nouă consolă va permite salvarea în memoria proprie, a ROM-ului (o imagine virtuală a jocului în sine) astfel încât dispozitivele originale de stocare să fie protejate, evitandu-se astfel uzura fizică a acestora, uzură care în cele din urmă poate duce la imposibilitatea de a mai fi folosite.( ex CD-uri zgâriate sau casete de jocuri care nu se mai încarcă).  Producătorii au specificat destul de clar faptul că nu încurajează pirateria aşa că nu vă gandiţi că veţi putea rula ROM-uri descărcate la întâmplare de pe Internet, asta cel puţin atât timp cât nu vorbim de o consolă modată.

Producători RetroBlox nu au oferit informaţii cu privire la preţul de comercializare însă au făcut promisiunea că acesta se va situa sub pragul de 300 de dolari al Nintendo Switch.  Data de lansare este un alt semn de întrebare pe care ni-l punem, însă dacă e să dăm crezare informaţiilor prezente pe pagina de Kickstarter a acestui proiect, începutul  anului viitor (2018) pare cel mai plauzibil pentru lansarea unei prime versiuni.

Dacă v-am atras atenţia cu această stire vă invit să vizionaţi clipul de mai jos pentru a vedea live un prototip al consolei în acţiune.