Pac Man 256 pentru Android si IOs

PAC-MAN-256

Incercarea de a reinventa un titlu precum ultra cunoscutul joc Pac Man clasic se poate asemana pe buna dreptate cu o sabie cu doua taisuri. Pe deoparte se prea poate ca rezultatul sa fie unul rasunator, caz in care toata lumea este fericita, insa la fel de usor se poate aluneca de pe margine drept in prapastie.

Cazul de fata este unul fericit, insa trebuie tinem cont ca unul dintre ingredientele acestei retete de success il reprezinta faptul ca pentru jocul in cauza si anume Pac Man 256 este un titlu dezvoltat tot de NAMCO – compania care a inventat Pac Man si care in urma cu cateva decenii se numara in topul celor mai renumiti producatori de jocuri video. Pac Man 256 este dezvoltat special pentru piata jocurilor pe dispositive mobile ce ruleaza sisteme de operare precum Android sau IOs, unde intalnim o competitie covarsitoare intrucat in zilele noastre tehnologia de a dezvolta astfel de jocuri este la indemana oricarui programator.

Cu toate ca Pac Man 256 isi merita pe deplin titlul, ingloband cu success mai toate detaliile jocului original, acesta aduce o serie de imbunatatiri pe care gamerii zilelor noastre le vor aprecia foarte mult.

Vom enumera mai jos cateva dintre cele mai importante astfel de aspecte:

– creearea ideii de joc 3D prin folosirea unui labirint suspendat.
– utilizarea a unor efecte speciale si animatii deosebit de interesante (fantomele dar si Pac Man insusi explodeaza atunci cand sunt inghitite – intocmai ca in recent lansatul film “Pixels” in care joaca Adam Sadler )
– posibilitate de a utiliza laserul pentru a distruge fantomele care misuna prin labirint.
– posibilitatea de a cumpara diverse power-ups din shop-ul disponibil in meniul jocului.

In cazul in care nu v-ati dat seama ce reprezinta numarul 256 din titlu va aduc aminte ca intr-un articol precedent publicat pe site-ul nostru cu ceva timp in urma. (Articol pe care il regasiti aici) va faceam cunoscut faptul ca jocul original din 1980 a fost construit pe 8 biti rezultand astfel un numar maxim 256 de planse de joc. La terminarea nivelului cu numarul 255 datorita numaratorii interne a microcipului care ajunge la final ecranul de joc este acoperit de o serie de caractere si cifre, fapt ce duce inevitabil la imposibilitatea de a juca in continuare determinand astfel un GAME OVER fortat.

Aceasta eroare care determina sfarsitul jocului original – in cazul in care un jucator indeajuns de experimentat ar fi parcurs toate cele 255 de nivele, lucru care sa si intamplatde astfel – este reluata in Pac Man 256 insa de aceasta data este un lucru introdus intentionat de producatorii si reprezinta o provocare in plus pe care actualul jucator este nevoit sa o depaseasca.

Faptul ca producatorii s-au legat de acesta eroare care in sine a aparut datorita limitarii tehnologice a platformei initiale pe care a fost construit jocul in anii ‘80 mi se pare un lucru extraordinar si totodata consider ca aceasta este continuarea si tot odata reinventarea perfecta pe care o merita un titlu de asa anvergura.

Mai jos regasiti videoclipul de prezentare realizat de compania mama NAMCO pentru Pac Man 256 si de asemnea nu ezit a va recomanda sa incercati acest super joc voi insiva fie pe telefon sau tableta.

Jocul poate fi descarcat de aici: Pac Man 256 Android sau Pac Man 256 Itunes