Caseta originala cu Super Mario Bros vanduta cu 30.000 $

O casetă cu Super Mario Bros. dedicată primei console de jocuri video fabricată de Nintendo (Nes) a fost vandută în cadrul unei licitaţii online pe Ebay cu doar o zii în urmă pentru fabuloasa sumă de 30.000 de dolari. Ştirea publicată iniţial pe site-ul de profil Kotaku ,s-a răspândit rapid fiind preluată de mai toate publicaţiile internaţionale de profil cu secţiune dedicată jocurilor clasice astfel că dorim să oferim si noi cateva detalii publicului din ţara noastră.

mario bros 30000 $Caseta a fost vandută de catre un dealer de jocuri retro, al carui cont de Ebay poartă numele de DKoldies. Directorul DKoldies, pe nume Drew Steimel a listat caseta în cadrul unei licitaţii deschise stabilind pentru aceasta un preţ de pornire de numai 1 cent, preţ care în urmă sumelor oferite, de către cei  caree şi-au dorit ca acest joc să devină parte din colecţia personală, a urcat până la fabulosul prag de 30.100 de dolari si 44 cenţi. Întrebat despre cum a intrat în posesia acestei nestemate, vanzătorul i-a surprins pe toţi în momentul în care a oferit răspunsul  său, şi anume că pur şi simplu nu îşi aminteşte împrejurările, aceată casetă împreună cu altele zăcând prin biroul său de ani buni. Conform spuselor sale o posibilitate cu privire la dobandirea acesteia ar reprezenta-o cumpărarea în cadrul unei tranzacţii mai vechi ce a cuprins o întreagă colecţie de jocuri.

Întrebare care stă însă pe buzele tuturor este cel mai probabil următoarea:

Ce are atât de special aceasta casetă cu Super Mario Bros. ?

Ei bine iată câteva răspunsuri :

  1. În primul rând face parte dintr-o ediţie limitată, fiind ambalată individual într-o cutie de dimensiuni mici acoperită de ţiplă vidată, ambalajul având acea tăietură în partea de sus care îi permitea să fie agăţată pe rafturile magazinelor. Dar ce este atât de special în privinţa ambalajului a-ţi putea întreba, ei bine mai nimic, însă, mai toate casetele cu Super Mario Bros. care mai exista astăzi, fac parte, fie din categoria celor care erau oferite gratuit la achiziţionarea unei console NES acestea regasindu-se în interiorul cutiei consolei ori fac parte din categoria celor vandute individual dar ambalate în cutii de carton de dimensiuni mai mari.
  2. Starea casetei în sine şi anume nou nouţă, în ambalajul original, fără nici o zgârietură.
  3. Numărul iniţial de astfel de casete puse la vânzare de Nintendo foarte scăzut.
  4. Pasiunea dusă la extrem de unii colecţionari cu dare de mână.

Steimel a mai oferit publicităţii un alt detaliu foarte interesant şi anume:  Clientul care a licitat suma record pentru caseta cu Super Mario Bros. a mai cumpărat  de la el o înteragă altă colecţie în care se regăsea un alt joc renumit (Kid Icarus) pentru care a licitat suma de 11.000 de dolari.

În incheiere personal nu pot trage decat următoarea concluzie: fiecare cu nebuniile lui.