10 jocuri clasice pentru Android

Playstore-ul este pur si simplu invadat cu sute de jocuri noi în fiecare zi, unele dintre acestea bucurându-se de o popularitate explozivă, în timp ce altele sunt doar notate în registru pentru ca ulterior să-şi urmeze căderea liberă către sandbox. O categorie aparte o constituie anumite jocuri retro care în urmă cu zeci de ani erau în topul vânzărilor şi care acum primesc un suflu nou datorită platformei Android. Nu, nu este vorba despre emulatoare pentru Android aşa cum poate sunteţi tentaţi să credeţi, ci vorbim fix despre o serie de jocuri clasice care au fost reinventate şi restructurate astfel încât să fie perfect compatibile cu acestă platformă mobilă.

Final Fantasy Android

Final Fantasy Tactis: War of the Lions ocupă  primul loc în topul nostru fiind în fapt o portare a versiunii cu acelaşi nume, dedicată însă consolei portabile PSP.  Acest titlu este unul dintre cele mai bine vândute RPG-uri de strategie din toate timpurile având la bază  un sistem de joc de tip “sah” în care jucătorii işi exercită mutările (seria de atacuri) rând pe rând in cadrul unui planse cu pătrăţele. Cu toate că acţiunea este în totalitate reprezentată de o serie de bătălii succesive, Final Fantasy Tactics se bucură de un “story line” foarte bun, beneficiază de asemeni de o grafica deosebita si este asezonat perfect cu un soundtrack foarte bun.

Descarcă Final Fantsasy War of Lions

Sould Calibur android

SoulCalibur apărut în urmă cu peste 16 ani pe cabinete arcade si Sega Dreamcast se regăseşte acum în varianta mobile reinventat astfel încât utilizatorul să poată controla cu uşurinţă personajele prin intermediul ecranului tactil. Cu toate că la prima vedere un fighter  în genul Mortal Kombat aşa cum este SaoulCalibur nu pare cel mai potrivit pentru un touchscreen şi asta datorită numărului mare de butoane necesar, dezvoltatorii au făcut o treabă foarte bună intrucât jocul special construit pentru Android reuşeşte să asigure un control foarte bun asupra personajelor cu ajutorul butoanelor virtuale. Butoane care deşi acoperă mare parte din ecran în cazul unui telefon, datorită semitransparenţei nu obstrucţionează câmpul vizual.  La categoria minusuri aducem un singur argument si anume preţul destul de piperat  în cuantum de 14 dolari.

Descarcă SoulCalibur

 

Grin Fandango mobile

Grim Fandango Remastered

Este unul dintre jocurile de tip point and click care s-a bucurat de o audienţă de top în vremurile de aur ale acestui gen si anume in perioada anilor 1998 atunci cand a fost lansat de compania Lucas arts în varianta pentru PC.  Jocul îl are în centrul atenţiei pe  Manuel ( “Manny” Calavera ) un agent însoţitor al suflete celor decedaţi căruia îi revine sarcina de a îi ghida pe aceştia într-o călătorie pe jos pe drumurile sinuase din “Tărâmul morţilor” călătorie ce durează patru ani, pentru ca în final aceştia să ajungă la “Poarta Tărâmului Odihnei Veşnice” sau “Lumea a 9”. Datorită perioadei lungi pe care o presupune drumul dar mai ales datorită unei conspiraţii puse la cale de demoni cei mai mulţi ajung să işi piardă speranţa cu privire la existenţa acestui Tarâm al odihnei veşnice şi hotărasc să rămână în Tărâmul morţilor luandu-şi diverse job-uri aici Conform regulilor orice persoana care a trăit o viaţă armonioasă şi lipsită de rautăţi beneficiază de un bilet de tren la clasa luxury, tren care ajunge la Poarta din Lumea a 9 în fix 4 minute, cu toate aceste se pare că, din ce în ce mai puţine persoane ajung să beneficieze de acest tratament întrucât seful unei bande criminale al lumii subterane numit Hector LeMans aflat în cârdaşie cu Dom seful lui Manny au pus la cale un plan monstrous ce presupunea scoaterea la vânzare a biletelor la preţuri exorbitante astfel încât cei mai mulţi să nu şi le permit niciodată. Manny se hotărâşte să lupte contra sistemului iar de aici începe o adevarătă aventură plină de suspans pe care o puteţi urmării alegând varianta pentru Android care aduce cu sine o îmbunătăţire notabilă a graficii, support pentru widescreen, precum şi texture mult mai rafinate. Preţul este 6 dolari, însă trebuie să verificaţi compatibilitatea cu dispozitivul dvs. întrucât au fost raportate o serie de probleme în cazul anumitor device-uri.

Descarcă Grim Fandango Remastered

Sonic 2 mobile

Sonic the Hedgehog 2

Deşi s-au mişcat ceva mai greu când vine vorba de piaţa jocurilor mobile, companii mari precum Sega au înţeles în cele din urmă că bătălia a aflat un nou front pe care trebuie să-şi facă neapărat prezenţa, aşa că au aruncat în luptă franciza de mare succes numită Sonic the Hedgehog.

Sonic the Hedgehog 2 vine să completeze astfel colecţia de jocuri cu Sonic existente însă acesta este destinat exclusiv platformei Android. Noul titlu pune accent marit pe viteză, iar design-ul inovativ ce presupune un stage mult mai wide vine sa întreţină perfect acest lucru. Pe lângă faptul că fanii se pot bucura de o experienţă retro datorită păstrării unora dintre planşele de joc din primul titlu al seriei, multe lucruri noi aşteptă sa fie descoperite, iar printre acestea reamintim noile stage-uri 3D. Pretul actualizat este aprox 4 dolari.

Descarcă Sonic the Hedgehog 2

MS PacMan mobile

Ms Pac Man

Playstore-ul nu duce lipsa de jocuri din categoria Pac Man, iar unul dintre acestea, care putem spune că aduce franciza Namco în atenţia noii generaţii de gameri, il constituie PacMan 256, un titlu despre care am vorbit pe larg într-un articol anterior în cadrul blog-ului nostru.

Ms Pac Man în fapt soţia celebrului personaj din Pac Man are parte de propia aventură prin labirintul bântuit de fantome, iar varianta Android este o portare fidelă a jocului clasic original pe care îl puteţi juca atât în modul portrait cât şi landscape pe telefon sau tableta folosind d-pad-ul disponibil pe ecran sau după preferinţă modul swipe prin glisarea degetului pe ecranul tactil. Pretul actualizat pentru Ms Pac Man este 4.5 dolari.

Descarcă Ms PacMan

Crazy Taxi mobile

Crazy Taxi

Crazy taxi este unul un alt joc foarte popular al gigantului Sega, un joc care îşi face debutul  in anul 1999 pe cabinetele de tip arcade întâlnite cel mai adesea în salile de jocuri video, pentru ca ulterior un an mai târziu sa fie portat pe consola Dreamcast destinată utilizatorilor casnici. In 2013 jocul primeşte o nouă portare de data aceasta pentru Android, iar in luna mai a acestui an (2017) jocul devine free in appstore.

Cu toate că la o primă vedere, un joc de condus taxiuri poate parea oarecum plictisitor, ei bine nici vorbă despre aşa ceva în cazul jocului de faţă. Sunt necesare doar câteva minute de joc pentru a întelege rapid un lucru  care poate la început nu va atras atenţia foarte mult şi anume, cuvântul „Crazy” care îşi imerită pe deplin locul din titlu. Printe plusurile variantei mobile amintim prezenţa mini jocurilor intercalate în cadrul misiunilor pe care le aveţi de îndeplinit dar si soundtrack-urile unor binecunoscute formati de top precum OffSping si Bad Religion care rulează în radioul din taxi.

Descarca Crazy Taxi

Metal slug 3 mobile

Metal Slug 3

Asupra titlurilor din cadrul seriei Metal Slug am scris mult mai pe larg într-un post precedent, însă de această dată voi face o scurtă trecere în revistă  a Metal Slug 3 pentru Android, întrucât este unul dintre shooter-ele mele preferate pe tableta. În varianta de Android ai posibilitatea de a alege între patru personaje diferite, iar după parcurerea acestui pas, iadul se dezlanţuie întrucât eşti paraşutat direct în mijlocul haosului unde tot ce mişcă cu mic cu mare, zombie, tancuri, soldati, elicoptere şi tot felul de alte maşinării de razboi la care nici tu te-ai fi gândit au ca singur scop  anihilarea personajului tau.

In lucru care se regăseşte doar în cadrul variantei mobile îl reprezintă faptul că există posibilitatea de a juca fiecare nivel separat în modul practice, precum şi posibilitatea alegerii între 2 rute distincte către confruntarea finală cu big boss-ul.

Dacă sunteţi printre pasionaţii de shotere gen „run and gun” ve-ţi regăsii cu siguranţă în Metal Slug 3 unul dintre titlurile care iţi merită cei 4 dolari ceruti ca pret  mai ales ca dispune si posibilitatea de multiplayer prin intermediul activării funcţiei bluethoot.

Descarcă Metal Slug 3

DuckTales Mobile

DuckTales Remastered

Dacă ar fi să facem un sondaj printre fanii jocurilor primei console Nintendo Nes, întrebând-ui, ce titlurile şi-ar dorii aceştia sa regasească în cadrul Playstore nu cred ca DuckTales ar aparea prea des în cadrul răspunsurilor oferite de aceştia, şi totuşi se pare ca Disney a decis sa facă această mutare îndrăzneaţă şi să readuca la viaţa un joc despre care multi au uitat, uitate fiind chiar si seria de desene animate DuckTales care se pare nu a pris agenda de zii a companiei producătoare.

Ducktales Remasterd este o versiune redesenată total în care grafica pe 8 biti aşa cum unii dintre voi poate v-o reamintiţi nu mai există. Totul este transpus intr-o noua lumina şi un plus de culoare de la personaje, până la ambianţă şi tot ce ţine de mediul înconjurător,  însă experinţa oferită de un joc classic 2D de platforma de tip sidecroller nu a avut chiar deloc de suferit, reuşind să încânte la fel cum o făcea cu decenii în urma.

Preţul în cuantum de 6 dolari nu ar trebuii să constituie o barieră, mai ales pentru cei care au avut parte de multe ore de distractie datorită variantei Nes cu mulţi ani în urmă.

Descarcă Ducktales Remastered 

King Of Fighters 98 android

The King of Fighters 98

Aşa cum o spune şi titlu vorbim despre un joc de tip fighting apărut în anul 1998 dar care iată se bucură încă de o imensă popularitate chiar şi acum la 19 ani de la apariţia. Datorită numărului mare de „butoane” necesare pentru executarea multitudinii de lovituri de pumni sau de picioare precum şi combo-uri disponibile fiecărui personaj în parte, ne putem înşela destul de uşor gândindu-ne la faptul că un astfel de titlu nu prea îşi are locul în lumea telefoanelor mobile sau a tabletelor cu touchscreen, nimic mai fals însă întrucat experinţa de joc se dovedeşte chiar foarte placută şi în cadrul acestor dispozitive moderne. Dacă adaugăm şi faptul ca jocul are optiunea de a se conecta la un controler extern prin intermediul bluethoot-ului, iar în plus beneficiază si de un wireless multiplayer mode, putem afirma ,deplin convinşi fiind, faptul că aceasta „tele” portare a King of Fighter 98  s-a făcut cu succes, iar preţul cerut este unul fair plaz in valoare de aprox 4 dolari.

Descarcă The King of Fighters 98

Tomb Rider Android

Tomb Rider

Tomb Rider este unul din titlurile de referintă din perioadă anilor 1996, introducând în premieră la data lansării sale un personaj feminin (Lara Croft) în lumea jocurilor de aventura de tip 3D person shooter. Personal am jucat Tomb Rider ore în şir pe vechiul PC şi pot spune că modul în care camera urmărea personajul avea o serie de dificultăti încă de pe atunci, dificultăti care au fost moştenite şi de varianta mobile pentru Android, dar care în cazul de fată amplifică chiar mai mult problema.

Preţul la care jocul este oferit şi anume 1 dolar, face oarecum să mai treacă din gustul amar lasat de acest bug,  iar posibilitatea ataşării unui gamepad extern schimbă lucrurile la 180 de grade.

Descarcă Tomb Rider